Grønne Talks i Teltet – Om Bæredygtighed og Bundlinjer, lørdag d. 26. juni kl. 11-15 på Vestertorv ved Sankt Nicolai Kirke.

Download programmet herunder.


Pressemeddelelse: Koldings grønne Expo

Nu åbner Erhvervsgruppen Kolding produktionskontor til en grøn verdensudstilling, der ikke lukker igen. Initiativet kaldes Koldings grønne Expo.

‘I Kolding kunne vi lave et mødested for mennesker, materialer, metoder, modeller og maskiner, der ikke er bundet af korte dagsordener. Et sted, hvor dørene står på vid gab for grønne ambitioner og nye idéer. Et sted, hvor man må røre ved fremtiden,’ fortæller formand Henrik Paulsen fra Erhvervsgruppen Kolding.

Koldings grønne Expo er tænkt som et både praktisk og visionært mødested, hvor der tænkes på tværs af både sektorer, brancher, uddannelser og virksomheder. Et mødested, hvor man kan gå ind i en ny model af verden, som man både kan se for sig og røre ved, og gå ud af den anden dør med både idéer, planer, tekniske tegninger og kontaktinformationer på dem, der allerede har bygget den nye model.

‘Hvorfor nøjes med at se på billeder af banebrydende teknologier? Hvorfor ikke skaffe dem til Kolding, så vi kan se nærmere på dem, prøve dem af og udvikle forretningsmodeller, så de kan skaleres her? I frikvarteret flokkes børnene altid om dem, der har det sidste nye. Voksne er ikke meget anderledes,’ fortsætter formanden.

Det arbejde sætter Erhvervsgruppen Kolding nu i gang og inviterer alle interesserede til at samarbejde. Erhvevsgruppen Kolding har gennem de seneste år etableret tværfaglige netværk i byen, som sikrer samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, kulturaktører og virksomheder. Det har udmøntet sig i Kolding Light Festival, som er blevet en selvejende
institution, Kolding Light Talks, som er overtaget af Dansk Center for Lys og senest CO2-klubben, som er overtaget af Business Kolding.

‘Hvis vi kombinerer en tænketank, et studenterhus de luxe, et værksted for
produktudvikling, en café, en udstillingsplatform og en rugekasse for iværksættere kan vi levendegøre de grønne løsninger og så kommer folk måske endda rejsende fra nær og fjern. Det kunne blive en ny attraktion for byen,’ afslutter Henrik Paulsen, partner i BDO og formand for Erhvervsgruppen Kolding.

Kontakt:
Henrik Paulsen, partner, BDO og formand for Erhvervsgruppen Kolding, tlf. 51 90 60 77, pau(a)bdo.dk

Carsten Borch, forretningsudvikler for Erhvervsgruppen Kolding, tlf. 26 18 70 02, cb(a)carstenborch.dk

.